lauantai 9. marraskuuta 2019

Ne _Oikeat_ kuvaukset (Kuvausviikko osa 2)

Heti seuraavana päivänä näistä tapahtumista (<-- osa 1) valmentaja pyysi, että "Kun sä kirjoitat sitä blogiakin, että jos haluaisit kirjottaa näistä kuvauksista jotain. Ei mikään pakko tietenkään, mutta jos haluat laittaa jotain ylös vähän tästä kaikesta, niin se ois tosi hieno juttu." (<-- Pyynnön sisältö jotakuinkin.)

Noh. Se on kyllä nyt niin että. Ei tarvitse edes pyytää! Löytyy jo alustava tekstikin! Tottakai mä haluan! (Tai olin aikonutkin.) Oooh, tää on iso juttu. Kun oikein pyydetään. Pyydetään minua. Kirjoittamaan meidän hienon pajan hienoista jutuista ihan sinne omaan blogiin.

Ooh.

Vau.


Eli Sirjapa pitää nytten sitten silmät ja korvat oikein tosi auki, että luistaisi kirjoittaminen sitten kun sen aika tulee.

..
.
Ja se aika on siis nyt.
..
Eli siis seuraavaksi luvassa...


Kuvausviikon tunnelmia.




24.10. Kuvauspäivä numero 1: Startti-pajan kuvaukset



Minun roolini: kamera-assistentti

Niin no paitsi että.

"Tuo meidän valokuvaaja toimii sitten assarina, että sä voit olla sellanen yleisapulainen siellä seassa, jos joku vaan mitään tarvitsee." Koska aikataulu ja ekat kuvaukset -haasteet. Ei niin, että epäiltäisiin minun taitoja.


(Vaan hyvä hyvä kuitenkin, en mä ollut yhtään muutenkaan varma, mitä kamera-assistentin pitäisi tehdä muuta kuin koota kameroita ja noh, eilenhän mä viimeks. Ei se niin kummoista ole.)

Saan ihan rauhassa keskittyä siihen kirjoitusmateriaalin pohtimiseen.

Aikahyppy kuvauspäivän päättymiseen.

No eipä oikein tullut sitä kirjoitusmateriaalia. Neljän tunnin (:D) yöunilla ei varmaan aivot vaan toimi.


Joo.
Laitetaan sen syyksi.


(Tasan ne kaksi kuvaa jotka uskalsin ottaa silloin ekapäivänä :D Kun mulla on tällainen kämänen kännykkäkamera vaan.)

MUtta ainakin meillä oli ihan mahtavaa sivusta seuraavilla yleisapulaisillakin. Etenkin, kun päivän päätteeksi kuvattavat henkilöt molemmat sen verran jännittyneessä vireessä kameran edessä, että hersyvä naurukohtaus toisensa jälkeen vaan. Kun tässä on enää nää viimeiset otot, mutta nauraminen yltyy kuin oltaisiin parhaimmissakin juhlissa. Kaikkia huoneessa olevia naurattaa ja hymyilyttää mukana. Vähän saatoin myös kurkkia mitä niihin kameroille tulee, mutta enemmän kiinnosti se elävä tilanne siinä oikeasti silmien allakin. Että vaikken nyt mitään varsinaista ylös saanut, niin tosi hyvä aloitus kuvauksille siltikin. Paras mahdollinen oikeastaan, kun enää ei tämän jälkeen tarvitse miettiä onko nää kuvaushommat ihan niin vakavaa touhua vai ei.
..
..

28.10. Kuvauspäivä numero 2: Seinätön pajan kuvaukset

..
Minun roolini: ...Jälleen kerran yleinen apulainen :D (Vaikka niin, eihän se tietenkään minua haittaa, kun ei tarvitse stressata paljon mitään. Niin ja siis todellisuudessahan kaikille ei muutenkaan joka päivä riitä kummempia tehtäviä, että oli siellä aina milloin kukakin yleisavustajana. Useampana päivänä.)

"Hei me otettais nyt niinku kuvaa tästä koko tilasta, että täällä ei saa olla ketään ylimääräisiä että jos vaikka menisitte tuonne pimeeseen huoneeseen vieressä ettekä sitten edes kurki, kun lasioven läpi saattaisitte näkyä."

   Hahah.
..
   Okei.




Paitsi että.
Siellä pimeessä huoneessa ootellessa, samalla ajankuluksi selfieitä ottaen (kun on muuten kiva valaistus tässä ikkunan vieressä), tulee vaan juolahtaneeksi mieleen. Hmmm. Kuvamateriaalia kameroista kyllä onnistuin saamaan tuolla äsken ennen koko kuvausten alkamista, mutta mutta. Oiskohan mun pitäny olla seuraamassa sitä ihan itse tapahtumaa. Jos haluaa niinku. Sitä kirjoitusinspiraatioo. Tai silleen.

...
Nooo katotaan mitä toisissa kuvauslokaatioissa.
...

Katotaan kun toimittajana toimiva kirjoittaa kaikessa hiljaisuudessa läppärillä.

Kummallisia kuvakulmia siellä temppuillaan. Hmm. Pari lyhyttä puhetta kameralle. Hyvin näkyy sujuvan homma.



(...Ei varmaan haittaa, jos vähän piirrän tässä välissä. :D)



 

Seuraavaksi kuvattava kohtaus tapahtuu ulkona pakkasessa. Hyi en kyllä nyt yhtään pitempään pysty täällä värjöttelemään. Jospa mun ei ainakaan tätä niin tarvis tarkasti olla seuraamassa....... Okei hyvä päätös minä, äkkiä sisälle!
..... 
Ja seuraava kohtaus.
"Tarvittais jotain eloa tuonne taustalle, kun tosta lasi-ikkunaseinästä näkee läpi, että jos siellä toisella puolen ei ole yhtään ketään tai tapahdu mitään, niin aika tyhjältähän tää rakennus sitten tuntuisi. Jos voitte mennä esittämään, että hengaatte siellä." Lasi-ikkunaseinän toisella puolen. Minne ei kuvauksen tapahtumat kuulu. Eikä sitten saa katsoa kameroihin. 




(Tosi mielellään kyllä mentiin ettei siinä :D Mulla oli kiva asu-päivä, että toivottavasti näyn siinä videolla sitten, kun oishan se ihan hauskaa. Ollut mukana todistettavasti.)

Joo-o, joo-o, onhan näitä kuvauspäiviä vielä pari, jos nyt ei ihan aina onnistu olemaan tapahtumien keskipisteessä.

(Tai edes aina ollenkaan mukana :D)


29.10.Kuvauspäivä numero 3: Kuvi-pajan (Meidän!) kuvaukset


Minun roolini: .... Ei mikään

Tämän päivän kuvausten toimittajalla sattuu olemaan tauti aluillaan ja kurkku kipeänä. Tehdäänpä sittenkin time-lapse video siitä, kuinka valmistellaan meidän studio halloweenin avoimet ovet tapahtumaa varten. Eli siis tapahtuma, mitä varten ollaan valmistauduttu jo koko kuukausi. (Joskus aiemmin mainittu askarteleminen :D)

Hmmmm. Hyvä ratkaisu kerrassaan. Kyllä nyt ainakin varmuudella pääsen johonkin videolle mukaan ja silleen ihan muutenkin jännä ja hauska nähdä, mitä tästä sitten tulee syntymään. 



Ainiin se blogipostaus. 



30.10. Kuvauspäivä numero 4: Kisko-pajan kuvaukset

 

Minun roolini: 

...
PÄÄ-
...
KUVAAJA

.

.

.



  Hjuuuh.


Tästä on ehkä kirjoitettava erikseen.

Seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti