lauantai 4. tammikuuta 2020

Joulu

(Huomio: Kirjoitin viime vuoden puolella tämän, mutta jälleen kerran saan vähän myöhässä jaettua.)
 

Tän vuoden joulu.

 Se oli viimeinen lapsuudenkotijoulu.


Nimittäin se kunnan omistama rivitalo, jossa ollaan asuttu sitten sieltä lähtien kun minä olin kolmen vanha, laitetaan maan tasalle. Porukoitten on sieltä muutettava johonkin muualle joskus keväällä. (VAikka olihan se jo aikakin. Ei ole ollut.. ihan kauhean kehuttavassa kunnossa koko rakennus silleen, vuosiin.) Ja vaikka pois ollaankin kaikki lapset muutettu, niin koti se on enemmän kuin mikään paikka missään muualla.

Niin halusin sitten vaikka edes ihan vähän huomioida sitäkin tapahtumaa. Täällä blogin puolella. Kun oli jollain erikoisella tavalla vähän haikea joulu. Siis sellainen, että kaikki on aivan niin kuin on aina ollut, mutta vaan jossain oman mielen taaimmassa nurkassa oli vähän tietoisempana siitä, että nää asiat ei tule aina olemaan näin. Tai enää. Enää ei tule olemaan näin.


Mm-hm. Ja mä kun sitten niin rakastan meidän kotia joulun aikaan. Kattolamppuja ei pidetä päällä, kun jouluvaloista itsessään syntyy hehkuva tunnelmavalaistus. Ja joulun taika tuntuu ihan melkein kuin se olisi suoraan siinä ilmassa jota hengitetään. Vähän sääli, että tämä kaikki jää pelkästään kuviksi sen jälkeen, kun viimeisetkin koristeet kerätään pois. Mutta ettei ihan surumielisyydeksi mene, haluan myös huomioida sen, että ei se haikeus kyllä juhlasta onnistunut vähentämään suurin piirtein: mitään. Tuntui että jopa panostin tavallista enemmän ihan siihen sellaiseen. 

Paikalla olemiseen. Koko sisäistä maailmaa myöten. Kotona <3

Eli ihan hyvä joulu siis <3 Arvoisensa päätös tälle perheperinteelle <3 
 ..

VAikka. Kyllä mä toivon, että jonkinlaiset uudet perhejouluperinteet tulis muodostumaan vielä seuraavinakin jouluina :D Niin kauan kuin perhettä kokoontuu sitä viettämään. Ainakin omalta osaltani yritän mukautua muutoksiin syli avoinna. Omien arvomaailmojen mukaisesti sellainen vähän kaikenlaisista härpäkkeistä riisuttukin joulu kelpaisi. Tai siis, että mieluusti olisi sellainen joulu. Vaikkapa kierrätetystä puusta itse käsin vuoltuja joulukoristeita, itse kierrätyskankaasta ommellut jouluverhot, joulukuusi aikaa kestäväksi itse rakennettu. Kierrätysmateriaaleista sekin, tottakai :D Kotikutoinen pieni, mutta syvästi merkityksellisempi joulu.

Eikä maailmaan tarvitsisi tulla vuorittain lisää krääsää, sellaiseksi tavaramereksi, että siihen hukkuu sydäntä myöten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti